Det här behöver du till 14 kakor:
2 äggvitor
2 1/2 dl florsocker
1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl nutella
valfritt godis,
( te.x smarties eller små marschmallows eller dumle )
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda äggvita och florsocker i en bunke. Vispa med elvisp tills marängsmeten är så fast att du kan vända bunken upp och ner utan att något händer. Sikta ner vetemjöl, kakao och vänd ner detta med en slev. Och vänd slutligen ner nutellan, rör försiktigt tills du har en smidig och blank smet. Klicka ut till små bollar på bakplåtspappret. Och tryck ner valfria godisar, väljer du dumle så skär ner den i mindre bitar innan. Grädda mitt i ugnen i cirka 7-10 minuter, håll utkik så att du inte bränner dem. Låt kakorna svalna innan du lossar dem.
Ät och njut med ett stort glas kall mjölk.
Vill gärna baka dessa kladdkaksgodis men är nötallergisk. Kan inte använda Nutella vad tar jag istället?
Tacksam för svar.
tänker samma som ovan om du har tips på hur man kan ersätta numellan 🙂
Hej tack för en fin blogg 🙂 jg tänkte bara fråga om det är möjligt att byta ut godiset mot krossade jordnöttter 🙂
Ha en fin lördag
Såg att flera skrivit ang om nötallergi. Tänkte om man kunde byta notella mot kakao. Har en nötallergiker till man ?
Tänkte att det måste vs bättre att byta ut mot smält choklad utan nötter
går dessa att frysa tro?
Hur förvaras dessa kakor bäst? I frys? ☺
I en tät burk med lock.
Eller fryser man in de som inte går åt.
De är farligt goda att äta direkt från frysen 🙂
Undrar som många andra hur jag byter ut nutellan? Går det att använda smält mörk choklad med samma resultat?