Måndag : vegetarisk tacos
Tisdag : Currydoftande torskgryta
Onsdag: Pizzaomelett
Torsdag: Grönpepparbiffar
Fredag: Kycklinggryta med ris
Det här behöver du till 5-6 personer:
600 gram kycklingfile
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 tsk med krossade rosepepparkorn
1 msk kinesisk soya
2 msk svartvinbärssaft
140 gram ädelost
Serveras med ris och en god sallad
Gör så här:
Skär kycklinge i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och bryn dem klara.
Vänd ner grädde , creme fraiche, fond, kryddor och saft. Låt puttra ihop i fem minuter.
Smula sist ner ädelosten och låt den smälta samman med såsen.
Servera genast.
* * * * * * * * * * * * * * *
Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllningen:
300 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 gram smält mjölkchoklad
Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )
Voila! Busenkelt & jättegott.
Hej Jenny!
jag har gjort dessa biskvier innan och dem gick åt som smör samma dag! Tänkte göra dem igen, men tänkte bara höra om dem går att frysa?
Tack för goda recept !
Mvh Sanna
De går jättebra att frysa in 🙂
Åh så mycket gott 🙂
Har nu provat kyckling grytan fast bytte ut riset mot hemmagjorda pommes och grytan fick högsta betyg av mellansonen som är väldigt kritisk till mat överlag, så tack för ett bra tips. Vi andra fyra i familjen godkände också den:)