Januari sägs vara årets fattigaste månad. Så jag tänkte köra massa billiga mattips nu till er som önskar det. Om du får lite kokt potatis över efter middagen, spara dem och gör potatisplättar dagen efter.
Gott, billigt och vegetariskt.
Det här behöver du för 3-4 portioner:
4 medelstora kokta kalla potisar
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl eko. mjölk
1/2 tsk salt
smör
Gör så här:
Pressa potatisarna ner i en skål, knäck äggen och rör ihop dem med potatisen.
Vänd i mjölk, mjöl och salt och rör ihop allt till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna 3 och 3. Servera sedan med rårörda lingon eller valfri sylt.
Åh vad gott! Påminner det lite om raggmunk?
kram
Emma
Ja det gör det lite, fast i dessa är ser kokt potatis istället för rå.
Åh så gott det ser ut 🙂
Ett tips är att finriva i lite gullök i smeten. Super gott! Och gräddfil och klippt gräslök till t.ex 🙂
Låter mums!