Det här behöver du till 3-4 portioner:
2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar vit fisk ( t.ex torsk )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
1 burk med kräftstjärtar
1 kruka dill
Gör så här :
Skala och skär löken smått löken. Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.
Servera genast med gott bröd.
Hej. Menar du 4 portionsbitar lax o 4 portionsbitar torsk i soppan?
Mvh Caroline
Jag har samma fundering. Är det 4 st potionsbitar lax o torsk??
Känns som i såfall att det måste vara mins 4 potioner.
Cina
Ja det hade jag.
Ja, det beror på hur mkt man äter. Torsken är inte speciellt mättande.
men vad vet jag 🙂 Jag är ett matvrak.
Ser supergod ut och ska absolut provas. Det vita du har på vid serveringen, vad är det? Aioli?
Ja det stämmer 🙂