Detta behöver du till Daimmousse 6 portioner :
200 gram mjölkchoklad med scweizernöt
3 äggulor
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde
Till crispet :
150 gram mjölkchoklad med schweizernöt
Gör din chokladmousse så här :
Bryt chokladen ner i en skål och smält på svag värme över ett vattenbad.
Vispa ihop äggulorna och sockret och rör sedan ner i den smälta chokladen tills allt blandat sig ordentligt. Det är viktigt att chokladen inte är för varm bara, då kan det skära sig. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den med chokladblandningen. Ställ kallt i kyl i minst 1 timme innan servering.
Under tiden kan du göra crispet – hacka chokladen. Spara ett par rutor ruta till garnering. Rör ner crispet innan du häller upp i portionsskålarna eller fina glas.
Supergott!
Men åå det är min favorit choklad med.
Verkade vara lätt att göra,måste testa ?
Underbart god! Har blivit min favorit ❤️