Här sitter jag och bläddrar efter julinspiration och provsmakar efterrätter.
En bättre fredag med andra ord.
Jag har fått receptet på denna pannacottan av bästa Anna-Lena. När man väl börjat med denna goda pannacottan, vill du inte göra någon annan. Så krämig och god och lätt att variera med olika bär eller toppingar.
Till Pannacottan behöver du 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 gram fäsrkost (t.ex Philadelphiaost)
Saltkolaspeglen:
50 gram smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät. Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat. (cirka 4-5 timmar)Under tiden gör du kolasåsen, ( såsen som blir över är gudagod att ha över glassen)
Blanda smör och muscovadosocker i en liten kastrull, låt det sjuda upp på svag värme under omrörning.
Vänd ner grädden och låt sjuda upp under omrörning i cirka 2-3 minuter, smaka av med flingsaltet. Låt den svalna innan du lägger ett tunt lager av såsen på pannacottan.
Mumsigt värre.
Det låter sjukt gott, måste prova! När ska saltet blandas ner i såsen? 🙂
Går såsen att förbereda, och hur förvarar man den i så fall bäst? (Tanken är att den ska serveras samma dag för min del, vi ska på knytis-julafton).
Tack för fin kommentar, tänk att det visste jag när du fick receptet ???❤️
Detta låter gott! 🙂 Smakar den mycket philiadelphiaost? Min pojkvän tycker nämligen inte om ost 😛
Går det att använd Gelesocker multi till detta recept?
Det tror jag absolut 🙂
Underbar pannacotta
Supergod, hela familjens favorit!