Är ni inne och letar något gott till fredagsfikat?
Då kanske ni ska bjussa på denna.
Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
Topping:
1 dl vispgrädde
200 gram guldnougat eller dubbelnougat
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen i minst ett par timmar innan du lägger på nougatganache.
Låt grädden sjuda upp och ta bort den från värmen, vänd ner nougaten och rör tills du har en blank kräm.
Vänd ner detta över kladdkakan, och låt allt svalna. Med fördel över natten.
Serveras med grädde & hallon
Hej, åh nougat som är så gott, denna måste jag testa… Kram
Hej!
Tårtan med nougat är fantastisk. Jag undrar om du vet om man kan frysa den?
Vänligen Cristel
Den går bra att frysa 🙂
Blir den lika god om man gör den dagen innan man ska bjuda?