Här kommer en smarrig gratäng gjord på färdiggrillad kyckling.
Det här behöver du till en mindre form ( 20 * 30 ):
1/2 kilo potatis
1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
salt & peppar
1 färdiggrillad kyckling
1 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 msk kinesisk soja
1 msk med rödvinbärsgele
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Spritsa sedan / eller klicka runt en form och gratinera i mitten av ugnen. Under tiden förbereder du kycklingen.Plocka ut det fina köttet på den grillade kycklingen. Ta fram en kastrull och vänd ner grädde, crème fraîche, soja, fond och låt sjuda upp. Smaka av med gelé salt & peppar. Vänd ner kycklingen och ta bort från plattan.
När potatisen fått vacker färg tar du ut den och lägger kycklingen + sås i mitten.
Smaklig spis
Mmm, det ser verkligen gott ut 🙂 Men vart kommer löken in i bilden?
Såsen är en riktig räddare till det mesta. Jag använder dock oftast lite magrare produkter och reder isf med Maizena. Sen kan man sätta prägel på smaken beroende vad man har den till. Jag har börjat använda vitpeppar igen, hade glömt vilken god smaksättare det är. Om man inte tar för mycket, förstås.