Julig saffranspaj med äppel

 

Hej där,

Kikar in från ett mulet Falkenberg. Vi kom fram för till hotellet bara en liten stund sedan, och ska snart ge oss ut och kika runt. Ni som följer på Instagram vet ju att jag och Thelma är iväg på en weekend. Lite mamma/dotter-tid och så massa shopping av julklappar. Nu är vi nästan helt klara med julförberedelserna, jag brukar sällan vara ute i så här bra tid. Imorgon är det tredje advent och vill ni baka något extra gott till kaffet så tycker jag att ni ska prova den här saffranspajen.
Doftar och smakar jul.

 img_0328

img_0315

Du behöver till en pajform :
3 äpplen
1 dl lingon
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

1 paket saffran
1 dl strösocker
3 dl mjöl
150 gram smör

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader. Fördela ut äppel & lingon i en ugnssäker form.
Blanda nere socker & potatismjöl med äppel och lingon.

Lägg lite av sockret + allt saffran i en mortel och mortla ett par gånger. Lägg sedan ner alla ingredienser till pajdegen i en mixer och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela ut ett lagom lager över pajen.
Ställ sedan in i mitten på ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.

Servera sedan med en kul glass, eller masansås eller lite vaniljgrädde.

 

img_0425-1

3
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefin
7 år sedan

Hej
Jag har tänkt baka lite olika sorters tryfflar, winernougat och ferrero rocher till julafton. Hur många dagar i förväg kan jag göra dem och hur förvaras de bäst :)?

Lotta
7 år sedan

Åååå är du i min stad Fallkenberg Jenny??Vad gillar du Falkenberg✨Väldigt mysigt på sommaren☀️Och lite dött på vintern✨

Nästa inlägg

Pepparkakshus

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x