En magiskt god tryffel gjord på vit choklad, och med en liten touch av citron.
Så god och busenkel att göra.
Det här behöver du:
3/4 dl vispgrädde
skalet av 1 citron ( ekologiskt )
200 gram vit choklad
Garnering: Kokos
Så här gör du:
Låt grädden sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen.
Rör tills du har en bland smet. Riv ner skalet av en tvättad citron och blanda väl. Ställ in i kylskåp tills tryffeln har stelnat. Jag hade min i frysen en nån timme för att den skulle bli mer lätthanterlig. Forma sen små kulor som du sedan rullar i kokosen. Jag hade en tallrik med vanlig kokos och en med några droppar röd karamellfärg.
Sedan är det klart att serveras.
Godiset förvaras i kylen, och kan med fördel frysas ner.
Hur länge håller dessa i kylskåp? ?
Ååhh ser inte inte bara gott ut ,det var jättefint med?
Älskar godis! Måste pröva dina sorter. Skall länka till dina recept när jag gjort dom! Tack för inspiration!
//Berith
Har du ändrat receptet nu? För när jag skrev ut det i veckan stod det 1 dl grädde…så nu har jag nån tjockare kräm i kylskåpet :-/ Går tyvärr inte alls att göra tryffel av…har du nåt tips på vad jag kan göra med det? Tråkigt att kasta….
Kram
Har du testat att frysa in det en snabbis?
Mellan 3/4 dl – 1 knapp dl hade jag i min tryffel.
Den blev perfekt krämig.
Ok, fast känns som att den kommer smälta direkt när man tar ut den sen? Men jag får testa….
Ska göra tobleronetryffel nu, hoppas jag lyckas bättre med den 🙂
Kram
Hur många blir det av detta recept?
Kan man ta saffran ist för citron?
Hur många bollar räcker smeten till?