Godkväll,
Detta blev ett lyckat experiment av alla de godisrester jag hade hemma. Lite skafferitömning helt enkelt, och godiset blev bland det godaste jag gjort. Jag hade mest mjölkchoklad, men blandade några rutor mörkt och några rutor vit choklad. Tillsammans med krämig jordnötssmör och salta jordnötter så blev det banne mig en helt fantastisk kombo.
Prova vettja
För fler tips på julgodis finns jag på instagram : @jennysmatblogg
Det här behöver du till denna gudomliga snickerstryffel:
1 dl vispgrädde
200 gram choklad (mjölk- mörk- eller vit choklad)
1 dl jordnötssmör
2 msk nutella
1 näve salta jordnötter
Topping lite choklad och jordnötter
Gör så här:
Koka upp grädden tills den sjuder. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör tills den är blank.
Vänd ner jordnötssmör och ett par msk nutella om du har hemma, annars kan du utesluta den. Rör tills du har en jämn smet.
Rör ner jordnötterna och vänd upp allt i en klädd form.
Toppa med lite jordnötter och hackad choklad.
Det där låter riktigt gott!! Hur förvarar man det som ev blir över efter provsmakningen? ? Kyl eller rumstemperatur?
Kyl 🙂
Tack!
Vilken fin ny header du har! Du är jättefin på bilden!
Vad gullig du är. Tack snälla <3
Hur stor form hade du?
Men så gott det ser ut!! Måste prova 🙂 Kan man skippa nutellan helt tror du om man har någon som är allergisk i familjen eller ska man byta till något annat?
devote.se/fikamedsandra
Vilken slags jordnötssmör använder du? Sån neutral eller typ skippy ? 🙂 dessa ska jag göra till jul tsm med dina recept på nutellabollar (?), trillingnöt, chokladtryffel och wienernougat? Någon utöver dem du tycker jag inte borde missa? ? kram
Jag hade skippy, den släta 🙂
Testa gärna ekologiskt jordnötsmör nästa gång, tex Green Organic brukar finnas på vår ICA Maxi. Det innehåller BARA jordnötter och salt – jämför med Skippy får du se…
Nötter och mandlar besprutas rätt hårt, så jag försöker välja ekologiskt när det går.
Jag gillar din blogg men tycker tyvärr inte om din nya header. På denna blogg är ju mat och bak i fokus, inte du, men på bilden ser det ut att vara tvärtom.
Mm, så gott det ser ut! Den ska jag testa idag 🙂 Och din nya header är jättefin mycket bättre än den gamla!
Jäklar så gott det såg ut!:D
Testade dessa idag!
Har haft de i kylen ganska länge men blir aldrig riktigt hårda. De håller formen, men de kanske ska vara så?
Går de frysa tror du?
De ska vara krämiga. Men behålla formen 🙂 funkar bra att frysa
Jenny you are the best!! 🙂
Hur stor form hade du? ?
Som andra oxå frågat hur stor är formen?
Oftast brukar det funka bra med en avlång sockerkaksform 🙂
Tack för boken som kom idag! Underbart med alla härliga recept.