Kanske har du planer på att slänga ihop en riktigt god julsmörgås till helgen. Då vill jag i god tid tipsa om dessa goda köttbullar.
Kryddade med jul och som är busenkla att göra.
Det här behöver du :
500 gram blandfärs
3/4 dl ströbröd
1/2 riven gullök
1 msk oxfond konc.
1 1/2 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 – 2 kryddmått malen kryddpeppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop ströbröd med grädde, och låt svälla i 10 minuter. Blanda köttfärsen ,med salt,ägg, lök, fond och kryddpeppar. Rör om tills allt är riktigt blandat. Rör sedan ner gräddblandningen och rör om ordentligt.. Smöra en ugnsplåt, och börja forma köttbullarna och lägg på plåten När alla är färdiga så gräddar du dem tills de fått en vacker gyllene färg och är ordentligt genomstekta. Rör om då och då på plåten, så det blir en jämn färg på alla köttbullar,
(ca 20 minuter – det beror på hur stora köttbullarna är )
Hej
Till jul gör vi mängder med köttbullar. När vi rullat dem lägger vi dem på en plåt och så in i ugnen på 175 grader ca 15 minuter eller tills de är genomstekta. Sen åker de flesta i frysen och så bryner vi dem i stekpannan när vi tar upp dem därifrån, så att de får fin färg. Jättesmidigt om man vill göra många på en gång.
Åh, skulle göra typ allt för en köttbullemacka med rödbetssallad nu:)!
visst är det gott 🙂
Gjort dessa nu men tog svartpeppar i stället. Smakar väldigt gott.