Grymt god Daimfudge.
Denna måste ni prova.
Du behöver till cirka 25-30 bitar :
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
200 gram mjölkchoklad med Daim
Topping: 2 hackade dubbeldaim
Gör så här:
Klä en form cirka 15*15 med bakplåtspapper. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader. (Använd termometer) Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank. Vänd upp fudgesmeten i formen. Strö över hackad daim. Ställ sedan kallt över natten.
Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv, eller degskrapa.
Så smarrigt! Ser ut som du dekorerat m daim, har du det?
Ja 🙂
Kan man frysa in dom???
absolut 🙂
Hur är det tänkt att den ska stelna? följde receptet efter konstens alla regler men är bara ett enda kladd trotts att den stått kallt i 2 dygn..
Attans vad trist.
Men stelnar den inte så var den inte uppe i rätt gradantal.
Kan man göra kulprov?
Äger ingen stek termometer