”När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent.”
I dag är det ju första advent och då är vi nog många som tjuvstartar med en liten skinkmacka.
Det är så himla gott, och jag tror aldrig att jag kommer tröttna på skinksmörgåsar! I samarbete med Johnny´s griljerade jag årets första julskinka redan förra helgen. Mumsfillibabba.
Och hur snygg är inte Johnny´s Julsenap, en fröjd att ha framme på julbordet.
Till griljering behöver du:
1 kokt julskinka
4 msk Johnny´s senap
2 äggulor
1 tsk socker
ströbröd
Så här griljerar jag julskinkan med Johnny’s:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop senap, äggulor och lite socker.
Ta fram en ugnssäker form till skinkan och fördela ut senapsröran över skinkan.
Strö över ströbröd så att det täcker och ställ in skinkan i mitten på ugnen i cirka 10- 15 minuter eller tills den får lite färg.
Klart!
Låt julskinkan svalna något, toppa gärna med nejlikor. Nejlikor är för att piffa till den lite extra, sedan doftar det ”juligt” också.
Skär upp och ät den på en bit gott bröd.
Vi gjorde en riktigt lyxig skinkmacka med köttbullar sallad, tomat, apelsin och rödbetssallad.
Toppade skinkan med Johnny´s Julsenap.
Johnny´s Julsenap är smaksatt med: nejlika, kardemumma, muskot & kanel. Den juliga kryddblandningen har en härlig doft som jag personligen associerar med jul och senapen är rik i smaken. Med andra ord adderas en perfekt touch till den här skinksmörgåsen.
Önskar er alla en riktigt trevlig 1:a advent
Godmorgon Jenny!
Ett önskeinlägg denna vecka vore julgodis som går att baka nu och frysa till julafton 🙂
Jag har börjat att bre på senapen på skinkan först,sedan vispar jag ihop ägget och penslar över senapen,tycker det går mycket bättre än att blanda allt.-)
Älskar också skinksömörgås men det blir ingen skicka hemma förens till uppesittarkvällen KRAM
Hej Jenny!
Var har du fått tag i Johnnys Julsenap. Vi kan inte hitta den i ”våran” ICA Maxi.
Jag har sett den på Ica 🙂