För ett par dagar sedan bakade jag en URGOD hallonpaj med smak av jul. Detta är en perfekt kombo av sött & syrligt och saffran. Mumsfillibabba.
Och blir det mycket smuldeg över ? Lugn, för denna funkar finfint att frysa in i påsar. Sedan kan du lätt som en plätt slänga ihop en härlig paj till kaffet. Smidigt när man får oväntat besök dessutom.
Blanda socker & potatismjöl innan du rör ihop med hallonen. Hur mkt socker som behövs beror lite på hur sura bären är. Men cirka 1/2 dl hade jag till min hallonpaj.
Du behöver till en pajform :
250 gram hallon ( frysta eller färska )
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
1 paket saffran
1 dl strösocker
3 dl mjöl
150 gram smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Fördela ut hallon i en ugnssäker form.
Blanda nere socker & potatismjöl med hallonen. Lägg lite av sockret + allt saffran i en mortel och mortla ett par gånger. Lägg sedan ner alla ingredienser till pajdegen i en mixer och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela ut ett lagom lager över pajen.
Ställ sedan in i mitten på ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.
Servera sedan med en kul glass, eller masansås eller lite vaniljgrädde.
Mmmm det lät gott, jag va sugen på att baka lussekatter så jag ska se om jag hittar något saftigt recept hos dig 🙂
http://www.lotte4.blogspot.se
Spännande med saffran i pajen! Smart också att frysa in smulpajssmulorna till ett annat tillfälle. Tack för tips!
Låter jättespännande! Inget jag testat men kan ändå tänka mig att kombinationerna passar:)
Hej! Om jag vill göra den glutenfri hur bör jag tänka på mjölmängden då? 🙂
Åh ser jättegott ut 🙂
Fint porslin du har! Själv älskar jag porslin och tycker att det är en rolig del att äta, att duka fint. Jag brukar ofta göra pajer i portionsformar. Perfekt för att inte äta förmycket! 🙂
//Berith
Har gjort den i kväll o den var verkligen supergod,kan rekommenderas
Gjorde den ikväll, och den var verkligen supergod, min som fullkomligt älskade den ♥
Hjälp jag tänkte jag skulle baka dina paj, men upptäckte att jag inte hade något smör lr margarin hemma,det ända jag jag är smöret man har på mackor och dylikt. Funkar det oxå??
Det funkar 🙂
Goood paj som vi avnjöt nu på andra advent tillsammans med marsansås, vaniljglass (vem kan välja bort något av det liksom!?) och några koppar glögg. Julkänslan infann sig genast! Tack för receptet och för alla andra recept som jag gjort, men aldrig kommenterat. Du är min största inspirationskälla inför familjens födelsedagskalas!
God jul (jo, nu får man väl skriva så!?)