Lätt chokladtårta

Detta är en lätt chokladtårta eller nutellafylld sockerkaka som är hur-god-som-helst.
När jag gör tårtbotten så fryser jag alltid in den innan den ska skäras i. Varför? Jo de blir så mycket lättare att jobba med, och smular mindre. Sedan är denna kakan väldigt lätt att slänga ihop när du har en klar tårtbotten i frysen.
Bästa bjudkakan som imponerar på alla.

img_0618

1 Chokladtårtbotten cirka 25- 26 cm : 
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Nutellafyllningen:
200 gram rumsvarmt smör
250 gram philadelphiaost
1 1/2 dl nutella
1 dl karamelliserad mjölk ( = färdigkokad )
1 1/2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 dl vispad grädde

Topping: Rostade hackade hasselnötter

Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet.

Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Frys gärna ner bottnarna när de är färdiga, blir lättare att jobba med då. Kan göras ett par timmar innan, eller flera dagar i förväg. När det är dags att börja med tårtan så dela tårtbotten i två delar. Fördela ut hälften av fyllningen på första lagret med tårtbotten, stör över ordentligt med hackade nötter.
Lägg på locket och fördela ut det sista av nutellakrämen. Strö övers nötter.

Klar att servera.
Och om möjligt så är denna kakan nästa ännu godare dagen efter då den fått stå och safta till sig i kylskåpet.
Mums!

3
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Wow så gott det lät 😀

Eviz
8 år sedan

Hej Jenny! Jag har precis hittat dig här på nätet och jag måste säga att du imponerar på mig. Du är så duktig och så otroligt inspirerande! Har precis beställt din bok också! Nu ska jag hitta en god tårta bland dina recept som jag ska baka till fars dag. Keep up the good work!

jennysmatblogg
Reply to  Eviz
8 år sedan

<3 Men gulle du vad glad jag blir.

Eviz
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Du är värd allt beröm! Nu har jag chokladbotten i ugnen 🙂 Ska frysa in den ikväll och göra i ordning den imorgonbitti. En dum fråga kanske men ska botten vara lite tinad innan man delar den eller går det att dela den direkt från frysen? Vill ju inte misslyckas nu när jag äntligen tagit mig i kragen och bakat 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Eviz
8 år sedan

Tack snälla ❤️ Du ska låta den Tina lite 🙂

Ulrica
8 år sedan

Hej! Följer ju dig sedan länge, och nu hittade min son denna tårta och bestämde sig på 2 sekunder att DEN ville han ha som födelsedagstårta i år. Han vill dock inte ha nötter på tårtan, tror du daimkulor passar till?

Tack för alla smarriga recept 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Ulrica
8 år sedan

Absolut 🙂 eller kanske grovhackade maltesers ?

Linda
7 år sedan

Hej Jenny o tack för dina fantastiska recept 🙂 Verkar inte finnas någon ände på dina godsaker 🙂 Jag har en fråga angående denna tårtan, kanske dum men vill kolla så d blir rätt. Ska man inte vispa ihop alls? Det står ju röra ner smör o ägg o sen vända i vattnet, blir d inte klumpar? Tack! Mvh Linda

jennysmatblogg
Reply to  Linda
7 år sedan

😀 Jag rörde ihop. Fick inga klumpar.
Vänd ner lite i taget.
Lycka till

Annika
7 år sedan

Hej! Min son skulle verkligen gilla den här tårtan till sin födelsedag men han vill ha en tårta med glasyr/frosting. Jag tycker det verkar som om den här fyllningen är för lös att använda som frosting? Finns det någon annan sådan som passar till annars? Tänkte om man gör som typ frostingen till morotskaka fast med kakao i, skulle det kunna funka att ha utanpå också fyllningen med nutella i receptet inuti?

Sara
7 år sedan

Jenny jag saknar kategori Tårtor kommer upp så mycket annat när man söker. Fantastisk blogg tack för alla fantastiska recept! ♡

jennysmatblogg
Reply to  Sara
7 år sedan

Tack för feedback. Ja, nu har det blivit en del tårtor på bloggen så det kanske inte är så tokigt.
Dock är inte fina tårtor min specialité 😉

Pernilla
7 år sedan

Hej! Jag bakade den lätta chokladtårtan idag till kalas. Den var lätt att göra, väldigt väldigt god, men inte lätt i magen. Tårtan räcker lätt till 15 pers tycker vi!

Riggis
4 år sedan

Mums! Vilka goda recept du delar med dig av.
Jag undrar om man kan frysa tårtan med fyllningen i?

Nästa inlägg

Vaniljgifflar

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x