Har ni planerat lite kalas eller fikagäster i helgen så kan jag varmt rekommendera dessa urgoda vaniljrutor.
De har blivit en favorit hemma hos oss, och alla som äter vill ha receptet. Måste ju ändå vara bästa betyget.
Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.
Blir helt galet saftig och med krispig toppen.
Går den bra att frysa 🙂 ?
Ja det gör de 🙂
Åh så smidigt. Måste testas!
Denna kaka är helt magiskt god!! Har bakat den själv och även min mamma har bakat den. Jag tror jag delat ditt recept till minst 3 personer! Ett mycket uppskattat recept! Tack för det 🙂
Verkar supergod, men tänkte testa att göra en på halva receptet, hur länge tror du den behöver vara inne i ugnen då?
Hur ska de förvaras? Kylskåp eller i rumstemp?Tacksam för svar!
Hur ska den förvaras? Kylskåp eller i rumstemperatur?
Tacksam för svar?
Jag förvarar den i kylen.
Den här går hem hos alla som testar de.
Sist ja baka den testa ja med vaniljkesella då kesellan va slutsåld.
Kan rekommenderas, blev lite extra vaniljsmak på de hela =)
Ser gott ut!