Idag är det ingen vanlig dag, är det Jacobs 17 års dag. Hurra hurra hurra. Vi väntar hem släkt och vänner för lite smörgåstårta & fika. Bland annat dessa cupcakes, med massa choklad och extra allt. Jag bakade ljusa muffins / cupcakes för att det skulle bryta av mot allt det chokladiga. Vi provsmakade dem igår och de fick mycket väl godkänt, eller ett A som det ju numera heter.
Jag gräddade mina cupcakes i stabila muffinsformar. Sen lät jag dem svalna innan jag placerade dem i dessa snygga formar. Det kanske hade gått att grädda i dem, men ville inte förstöra dem, så därför vågade jag inte chansa.
Till 12-13 muffins:
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör dina cupcakes så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna lite mer än 3/4 med smeten. Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 10-15 minuter, tills de har fått vacker färg. Låt dem svalna innan du spritsar nutellafrosting på dem.
Nutellafrostingen:
50 gram smör
125 gram färskost
2 dl kylskåpskall nutella
2 dl florsocker
Gör din frosting så här:
Ta fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt, lägg i en skål tillsammans med färskosten och vispa ihop detta med en elvisp. Tillsätt nutellan, och florsockret och vispa ihop alltsammans till en slät smet. Ställ kallt i 20 minuter innan du spritsar ut det på de svala cupcakes:en. Dekorera med valfritt strössel eller godis.
Vart är de otroligt fina muffinsformarna köpta?
Rusta 🙂
Ha så kul!
Blir avis!!
Vilket godis har du dekorerat med? ?
Grattis!
Får vi se kort på födelsedagsbarnet?
Tack,
Men Födelsedagsbarnet gillar inte att vara med på min blogg 🙂
Så jag respekterar det även om jag gärna hade sett att han ville vara med på bild. Fast samtidigt förstår jag honom, det är en miljon läsare här i veckan… Det är rätt mycket 🙂
Grattis på födelsedagen Jacob!
Jättefina cupcakes, ser väldigt goda ut.
Det går att grädda muffins direkt i formarna. Jag har testat. Däremot så gick det inget vidare att frysa ner de som blev över. Då blev formarna mjuka o lite sladdriga.
Hej, skulle du kunna rekommendera mig vilken färskost och vart man kan köpa det? Tack
philadelphia 🙂
Måste prövas, nyfiken:) äter man dom med sked eller?