Härligt krämig citruspaj

Förutom goda chokladiga efterrätter så tycker jag om syrliga sådana.
Denna pajen är helt perfekt söt-syrlig. Prova vetja.

img_0904

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
175 gram smält smör

Fyllning: 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl grädde
saft av 2 citroner + skal

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Smörj pajformen.
Rör ihop alla torra ingredienser till pajdegen, och rör sist ner det avsvalnade smälta smöret. Tryck ut i formen cirka 24 cm, och ställ svalt i kyl medan du gör fyllningen. Rör / Vispa ihop ägg och socker för hand, vänd ner grädde och citronsaften + det rivna skalet. Vispa ihop för hand tills du har en jämn smet. Fyll upp pajskalet och grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat till sig i ugnen.

Låt svalna ett par timmar ( eller gärna över natten )i kylskåp.
Pudra över florsocker innan servering & servera pajen med lättvispad grädde.

3
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
8 år sedan

Ska man vispa grädden först?
Låter supersmarrigt ?
Kram

Mia
8 år sedan

Funkar det med mellangrädde tror du?

Elin
Reply to  Mia
8 år sedan

Varför skulle det inte funka?
Och om du är osäker, prova. Vad kan gå fel liksom?

8 år sedan

Mums!! Låter både gott och smidigt 🙂 måste testa baka denna. Ha en fin dag Jenny:)

8 år sedan

Det l¨åt ju supergott! Älskar när det där sura/syrliga blandar sig med sött! 😀
Citroncheesecake är en annan favorit!

Nästa inlägg

10 resedrömmar

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x