Vi äter allt mer och mer fisk & skaldjur hemma hos oss. Både gott & nyttigt.
Har ni tips på goda recept som jag inte hunnit prova får ni gärna tipsa mig.
Kan aldrig få för många recept.
Denna åt jag till lunch i förra veckan.
Så smidigt med varmrökt lax, bara att koka potatis & rör ihop en kall sås.
Det här behöver du till såsen:
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar
1 1/2 dl handskalade räkor
Salt, peppar
Gör så här :
Rör ihop samtliga ingredienser och ställ kallt.
Gärna ett par timmar innan servering.
Klart att servera!
Gör en curry och räkgryta med paprika i. Mm godaste som finns!
Ser supergott ut! Man kan aldrig få för många fiskrecept! Kika in på min blogg, jag har några riktigt goda fiskrätter där! Några från dig med, men det skriver jag så klart. Ha en fin dag! nouw.com/JennysRumochSpis
Tack för receptet, ser helt underbart gott ut!
Ser fantastiskt gott ut. Rena smaker. 🙂
Jag brukar laga denna, recept från pepparkakshuset.wordpress.com
Canneloni för fyra
2 pkt färska lasagneplattor
2 burkar cream cheese
400 g rökt lax
2 små påsar färsk spenat
Parmesan
En halv flaska torrt vitt vin eller en flaska matlagningsvin
5 dl matlagningsgrädde
3 msk kycklingfond (funkar även med fisk- eller grönsaksfond för icke köttätande)
Vetemjöl
1. Smörj en form.
2. Lägg en sträng av ricotta, lax och spenat längs kortsidan på pastaplattan och rulla ihop.
3. Lägg tätt i en form.
4. Koka upp grädde, fond och vin. Rör ut mjöl i lite vin till en redning. Vispa ner i grädden och låt såsen tjockna. Salta och peppra.
5. Häll såsen över pastan och strö över parmesan.
6. Gratinera i 200 grader i 20-25 minuter.
Ät ihop med en god sallad.
Hur är din process för att skala räkor? Jag vet att vissa sköljer av dem efter och att vissa inte gör det. Jag brukar inte skala räkor och har alltid problem med att gå bort all rom.
[…] med potatis & brunsås Tisdag Varmrökt lax med potatis & kall romsås Onsdag Svampgratinerad falukorv Torsdag Kycklingspett med hemmagjord jordnötssås Fredag […]
When will your cookbook be available in English?
Please respond to. polly.vraneza@gmail.com