Måndag Bananpannkakor
Tisdag Chilicheese lax
Onsdag Pasta med ostsås & bacon
Torsdag Tacostroganoff
Fredag Kycklinggryta med soltorkade tomater
Jag valde soltorkade tomater som var mkt kryddade. För att få mer sting i såsen.
Det här behöver du till 4 personer:
smör
600 gram strimlad kyckling
1 liten riven charlottenlök
salt & peppar
2 msk tomatpure
3 dl creme fraiche
1/2 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 1/2 msk kinesisk soja
2 msk olja från soltorkade tomater
100 gram soltorkade tomater
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken tills den blir glansig. Vänd i den strimlade kyckling och stek den klar med salt & peppar Vänd ner tomatpure,och vänd runt. Rör ner crème fraîche, grädde, fond & kinesisk soja och låt allt sjuda ihop.
Hacka tomaterna smått och rör ner den tillsammans med oljan.
Klart att servera.
* * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Non-stop Cookies
Det här behöver du till 25 kakor:
175 gram smält smör
2 dl brun farinsocker
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl mini-nonstop
1/2 dl mini-nonstop tills efter gräddning
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smält smöret, och låt svalna. Vispa smöret, socker & farinsocker med en elvisp. Vispa sedan i bägge äggen till en fin smet. Blanda mjöl, bikarbonat & vaniljsocker och rör ner i smeten/degen. Blanda ner nonstopen och klicka ut degen på bakplåtspapper ( jag fick kakor till tre plåtar ) Grädda i mitten på ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och tryck ner några fler nonstop precis när de kommit ut från ugnen.
Var hittade du non-stop i så fina färger?