Här kommer en liten god efterrätt!
Börja med att förbereda kaksmulorna.
Det här behöver du till kaksmulorna:
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk sirap
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser och platta ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i mitten på ugnen i cirka 10- 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt, och smula sedan ner alltihopa i en burk.
Det här behöver du till 4 personer:
4 äpplen
50 gram smör
1 3/4 dl strösocker
Gör dina karamelliserad äppel så här
Skala frukten och ta bort kärnhuset. Skär det i mindre bitar. Smält smör & socker i en stekpanna sakta, tills det får en gyllene färg. Vänd ner äpplena och vänd om, ta bort och låt sedan svalna något innan du servera med kaksmul och lättvispad grädde.
Hej.
Jag gjorde denna efterrätt igår och den blev super god! 😀 dock blev det mycket kaksmul över så jag undrar hur länge det håller sig framme? Kan man frysa in det kanske? 🙂
Jag frös in mitt 🙂
Hej låter jätte gott detta men jag undrar är det så att man kan göra detta innan utan att lägga ihop det
På din bild ser det ut som du har någon sås i botten på glaset? vad är det? Har jag missat nått i receptet?
Det är såsen från karamelliseringen 🙂
Hej. Skulle vilja veta vad jag kan förbereda i förväg? 🙂