Hej Hej,
Dagen är som vanligt fullspäckad med jobbplaner. Men jag har idag äntligen klämt in en tid hos frisören, inte en dag för tidigt. Och sen i eftermiddag ska jag iväg och träffa Susanne på en kopp kaffe, och se hur fint de fått det i sitt nya hus.
Igår lagade vi en sådan där riktig härlig klassiker.
Husmanskost när den är som bäst.
Det här behöver du till 5-6 personer :
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
1 riven gullök
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
Potatismos:
mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar
Till såsen :
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Gör så här :
Koka potatisen i saltat vatten. Värm upp ugnen på 80 grader ( till biffarna under tiden du gör såsen )
Blanda ihop alla ingredienser , och rulla och platta ut lagom stora pannbiffar, fräs i smör tills de är genomstekta. Ta upp biffarna och lägg i en ugnssäkerform i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ). Låt småsjuda.
Känn på potatisen att den är mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.
Klart att serveras.
Håller med dig fullkomligt, husmanskost är bäst i längden. Tack för alla trevliga och goda tips
Hur lyckas du alltid få alla biffar likadana? Min bränns efter andra omgång?
Tips. Stek dem inte på för hög värme. När jag fått fin färg på mina sänker jag värmen och lägger ett stort lock över.
🙂
[…] är inspirerat/taget Här ifrån, men som ni kan se lite justerat! […]