Plommonkaka i långpanna

Nu börjar mina plommon ta slut här hemma.
Så detta blir årets sista plommontips från mig. En seg och god plommonkaka bakad i långpanna.

img_4638

Det här behöver du till en bakplåt ( ugnsplåt) 

4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
Plommon

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i  även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten.  Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Skär plommonen i mindre delar och fördela dem  jämnt över smeten. Grädda kakan i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och skär sedan upp den i lagom stora bitar.

18
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annelie
8 år sedan

Testade denna ikväll. Perfekt till cafeterian i sporthallen imorgon.

Anna
4 år sedan

Hej!
Det här låter gott och enkelt. Har en fråga bara, stämmer det att det inte ska vara bakpulver i?
☺️

jennysmatblogg
Reply to  Anna
4 år sedan

Det stämmer 🙂

Anita Berglund
1 år sedan

För mej är en långpanna den som hör till ugnen,
Är det den du menar eller har du ett mått på någon annan sorts långpanna?

Nästa inlägg

Lila coleslaw

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x