Vi har köttfria dagar varje vecka, och ni är många med oss.
Därför är detta samarbetet med Hälsans Kök extra roligt! Vi äter vegetariskt för det känns bra för miljön och för vi vill äta nyttigt, sedan är det är gott. Vi äter gärna köttfritt på måndagar, och planerar man inte in en dag så är det så lätt att glömma. Fast sist gjorde vi ett undantag och bjöd jag på söndagsmiddag. Även min lillasyster Johanna kom förbi, och det var ingen under middagen som ens tänkte på att det inte serverades kött. Bullarna är väldigt smakrika och saftiga, kan lätt blandas ihop med ”riktiga”
Jag valde att göra dem i en mustig tomatsås.
Och sedan stekte jag några solo bara i stekpannan, för de allra kräsnaste.
Söndagar då man har tid att laga mat är det roligare att duka fram det där lilla extra.
Gott bröd till maten med smör & vällagrad ost.
Nomi dukade fram med matchande gröna servetter.
Lite kokta majskolvar, och så en fräsch och färgglad sallad.
Varsågoda! Säg är det inte roligare att laga mat nu när hösten snart är här.
Bästa årstiden för matlagning & bakning tycker jag.
300 gram Bullar Hälsans Kök
Tomatsåsen:
2 msk olivolja
1 liten finhackad schalottenlök
1 finhackad
2 askar med mogna körsbärstomater
1 dl vatten
1/2 kruka finhackad persilja
1/2 tsk strösocker
salt & peppar
Gör så här:
Fräs upp olivolja och den finhackade löken / vitlöken i en kastrull tills den har blivit mjuk & glansig.
Klyfta tomaterna ner i kastrullen och fräs runt, vänd ner vatten och låt allt stå och småputtra i 10 minuter. Mosa dem lätt med en gaffel så att det inte är några större bitar kvar. Riv ner vitlöken & smaka av med persilja, socker, salt & peppar.
Serveras med en god pasta
Jag älskar Hälsans kök och framförallt deras vegetariska köttbullar!! Så himla goda! 🙂
Ser fantastiskt mysigt ut!
//Berith
Lite konstig fråga men var har du köpt kaklet till köket? Är på jakt efter ett sådant och det finns många snarlika men har ej hittat helt rätt men ditt ser så snyggt ut!!