Daim- & Dumlebrownie

Godkväll,


Idag har jag bakat lite inför Melvins kalas på lördag. Han blir ju hela 11 år då. Och han har önskat kakor & tårta med choklad.
Och denna chokladiga brownie är en perfekt kalaskaka, som man kan baka till många och även frysa in. För fler tips så finns mat- & bakbloggen både på FACEBOOK 
och instagram: @jennysmatblogg

IMG_4064
Det här behöver du till formen 20*25 cm:

100 gram smält smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 nypa salt
15 hackade dumle

1 dubbeldaim

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till smeten samt den hackade dumlen, vispa inte.
Häll upp i en bakplåtskläddform och ställ in i ugnen i cirka 15-17 minuter. Hacka daimen genast och strössla över. Ställ sedan kallt i 2-3 timmar innan servering.

Galet god och så enkel att göra. Fungerar bra att frysa in.

IMG_4016 IMG_4048 IMG_4101

4
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
8 år sedan

Hrj! Är det här till en vanlig långpanna?

Marina
Reply to  Linda
7 år sedan

Jag gjorde dubbel sats i vanlig långpanna. Det funkade bra!

Anna
8 år sedan

Hej.superkorkad fråga men På alla recept är det över och under värme? Eller vilken funktion på ugnen? Tänker så tiden stämmer överens.

jennysmatblogg
Reply to  Anna
8 år sedan

Jag har oftast över och under värme i mina recept.
Av gammal vana 🙂

8 år sedan

Så gott det ser ut =D

Anna
8 år sedan

Den var jätte god och hur enkel som helst att göra! Min blev dock väääldigt kladdig, tror att den skulle behövt ytterligare några minuter i ugnen, alternativt frysen kanske. Bakade denna igår eftermiddag och blev perfekt med en bit till lördagsmyset 🙂

Malin
8 år sedan

Skulle man kunna göra denna i muffinsformar istället? Har köpt fina formar som jag skulle vilja använda på min sons kalas… 🙂 Hur lång tid tror du de behöver stå i ugnen i så fall?

jennysmatblogg
Reply to  Malin
8 år sedan

Jag har recept på dumlemuffins.
Sök i sökrutan högst upp till höger 🙂

Malin
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Tack för snabbt svar! 🙂

Charlotte
7 år sedan

Hej,

Bakplåtsklädd? har du bild? Förstår inte vilken typ av form man ska ha;) Tack!

jennysmatblogg
Reply to  Charlotte
7 år sedan

Haha… jag hittar på egna ord ju 😉

Thea
7 år sedan

Min blev tyvärr inte så kladdig, hade nog räckt med 10 min i ugnen. Men annars god!

7 år sedan

[…] besökte min syster i helgen och vi bakade den här kakan till efterrätt. Hittade receptet på Jennys matblogg. Vi hade ingen fyrkantig form så gjorde det som en kladdkaka istället. Kladdigt med Dumle och […]

Bittan
5 år sedan

Hej Jenny
Tack för alla goda recept du delar med dig här. Hittar alltid något här när jag inte vet vad jag ska laga/baka.
Min fråga angående den Daim o dumlebrownie till hur många personer räcker en sats till?

Johanna
1 år sedan

Mums, det ser jättegott ut.
Fast, i stället för bakpapper (är slut hemma), kan jag i stället smörja formen rejält med smör? Eller är det så att du har bakpapper, för det är lättare att vända kakan upp och ner?
Med vänlig hälsning, Johanna

Nästa inlägg

Vegansk panna med gnocchi

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x