Veckomatsedel

Måndag Kryddig tomatsoppa med pocherade ägg
Tisdag Fiskgratäng toppad med handskalade räkor
Onsdag Ugnspannkaka med en tvist 
Torsdag Kyckling & currygratäng med ris 
Fredag Kotletter i godaste såsen

 

IMG_5836
Jag ändrade lite i receptet. Hade vi bara lagat den till vuxna hade vi tagit 2 tsk sambal oelek som receptet sa, men nu minskade vi till 1 tsk. Och detta blev så gott, ni måste pröva

För 5-6 portioner:
5- 6 benfria kotletter
smör
salt & peppar + lite grillkrydda

Såsen:

2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk kinesisk soja

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, hetta upp en stekpanna och bryn kotletterna så att de får vacker färg.
Krydda med lite salt, peppar & grillkrydda. Lägg kotletterna i en ugnssäker form och värm upp alla ingredienser till såsen i en kastrull.  Låt sjuda upp några minuter och häll sedan över den goda såsen över kotletterna Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter, eller tills kotletterna är klara.

Servera med kokt potatis och lingon, så gott.
Tror även såsen kan vara lika god att ha till kyckling

Smaklig måltid

* * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Blåbärssockerkaka ( mjölk- & Äggfri )

IMG_7395

 

Det här behöver du: 
till formen smör + kokosflingor
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör ( mjölkfri )
2 1/2 dl (havre)mjölk
150 gram frysta blåbär

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. smält smöret, och låt svalna. Smörj och bröa formen med kokosflingor.

IMG_7380

Mät upp alla torra ingredienser i en skål och blanda väl, vänd ner smör & mjölk och blanda ihop till en klumpfri tjock smet. Vänd sedan ner de frysta blåbären försiktigt.  Grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter, låt svalna något innan du stjälper upp sockerkakan.

IMG_7387

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rebecca
8 år sedan

Såg att du hade ugnspannkaka med i veckomatsedeln. Ett tips, jag häller ut smeten i formen och sen strösslar jag på kanel och socker och gräddar. Blir otroligt gott, kanske lite mer efterrätt men sååå gott!

8 år sedan

Åh vad kul med en äggfri kaka och en variant jag inte har provat tidigare. Den ska jag provbaka snart! Min son är ägg-allergisk så jag har samlat många äggfria recept här http://mat-ro.blogspot.se/search/label/äggfritt%20bak men fyller gärna på samlingen.

Malin
8 år sedan

Den såsen brukar jag ha till kyckling fast jag brukar även ha i Mango Chutney….jätte gott!

Nästa inlägg

Recept på slime

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x