Kaksmul som är gott att ha i många efterrätter blandannat i cheesecakes och glass.
Jag brukar göra egna kaksmulor och förvara i en glasburk med lock. Fungerar även toppen att frysa in.
Det här behöver du:
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk sirap
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser och platta ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i mitten på ugnen i cirka 10- 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt, och smula sedan ner alltihopa i en burk.
[…] Kikar förbi med lite gottetips så här på kvällskvisten. Glass med hembakade kaksmulor och kolasås och en & annan sked med lättvispad grädde. Ibland är det enklaste det godaste. Och jag tycker att det var gulligt att servera detta i söta koppar. Hemlagade kaksmulor finner du HÄR […]
Åh, bra tips – tack!
[…] med kaksmulor och hemmagjord chokladsås Dekorera med lite hallon och servera […]