En tidig veckomatsedel kommer här.
Hoppas ni hittar något ni gillar.
Måndag: Grekisk sallad med fetaost & oliver
Tisdag Pestolax med rostade pinjenötter
Onsdag Lufsa med bacon
Torsdag Fiskgryta med potatis
Fredag Chicken Oscar
Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar
Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen. Lägg upp & servera som bilden ovan.
- * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Sega lingonsnitt
Det här behöver du:
200 gram smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl frysta lingonGör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på två och rulla ut till länger. Nu kan du baka in de frysta lingonen. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Tack för lite matinspiration 🙂 Har du tips på goda matiga soppor i höst får du gärna dela med dig 😉
http://www.lotte4.blogspot.se
Ska kycklingen inte kryddas?
Man får självklart krydda med vad man vill. Jag brukar ha lite salt och peppar 🙂
Dessa lingonsnittar, går det att frysa? Hur länge håller de om man inte fryser dem? Och hur länge kan man ha dem i frysen tro? 🙂
Funkar utmärkt att frysa 🙂
Exakt hur länge vet jag inte, men minst 3 månader lär de hålla.
Tack! En fråga till ? hur många får man ut på en omgång ungefär?