Vi fortsätter här på bloggen i tema äppel.
Jag har så gott om det just nu så det vore tråkigt att inte passa på.
God äppelkräm, som kan serveras både ljummen och kall. Eftersom min frukt är rosa, så får jag så vacker färg på krämen.
Det här behöver du till 4 portioner :
6-8 små äppel ( 4 stora )
4 1/2 dl kallt vatten
4 msk strösocker
2 msk potatismjöl + 1 / 2 dl vatten
( ev. smaksättning av 1kanelstång )
Denna fiskas upp efter koktiden.
Gör så här :
Skala och skär frukten i lagomsmå bitar , mät upp vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda upp på svag värme i ca 5- 10 minuter, så frukten mjuknar. Rör ut potatismjölet med vattet och häll under omrörning i potatismjölsblandningen.
Rör om under tiden det sjuder upp igen, när det precis kokat upp – dra det åt sidan och låt det svalna .
Sedan är den klar att serveras med kall mjölk
Oj va gott med ljummen äppelkräm och kall mjölk. Måste genast ut imorgon och plocka äpplen, tror trädet går sönder av tyngden snart.
Det skulle jag ha gjort med mina äpplen! Hur länge håller det sig fräscht? Några dagar?
Vet inte riktigt. Men ett par- tre dagar kanske.