En ljuvlig räksoppa med lite smak av citron
Till 4 portioner västkustsoppa :
Det här behöver du :
500 gram oskalade räkor
1 gul lök
1 morot
1/2 röd chilifrukt
olivolja
1/2 msk tomatpure
3 msk vetemjöl
salt, peppar, cayennepeppar
3 dl vatten
3 msk koncentrerad hummerfond
100 gram philadelphiaost
5 dl vispgrädde
1 msk finhackad dill
pressad citron
Gör så här:
Skala räkorna – men spara skalen /renset . Skala och finhacka löken, moroten och chilifrukten-hetta upp olivolja i en kasrull och fräs detta glansigt. Tillsätt tomatpure och alla räkskalen. Strö över mjöl och häll sedan i vatten, och fond Låt sjuda i 5 minuter. Sila sedan soppan och häll tillbaka i kastrullen vänd ner, philadelphiaost grädde och låt sjuda upp. Vänd ner finhackad dill och smaka av med salt, ev. lite och cayennekrydda och pressad citron.
När du är nöjd med smakerna så tar du bort från plattan och serverar i djupa skålar.
Fördela ut räkorna och smaklig måltid.
Oj låter supergott! Men hur mkt Philadelphia ost ska det vara?
Smarrigt!
Måste bara fråga hur mycket philadelphiaost? Står inget ovanför ?
Tack för att du delar med dig av dina underbara recept!
Låter gott! Hur mycket Philadelphiaost ska det vara i?
Det föll visst bort.
Jag uppdaterar igen 🙂
Den måste jag testa till helgen. Ikväll har jag gjort en riktigt god tomatsoppa. Testa gärna.
http://nouw.com/gourmettjejen/tomatsoppa-26522109
Kram
Gjorde denna idag, såååå god! ska rekommendera denna till många!!
Låter supergott! Tänkte mig västkustsoppan som förrätt till 10 pers. Tror du jag måste dubbla receptet?