Brrrr… idag är det kallt. Känns som hösten gjorde entre på riktigt. Men jag håller tummarna för att sommaren inte är över än. För slutet av augusti och september brukar värmen ofta hitta tillbaka. Och fördelen med höstvädret är att matlagningen blir roligare igen. Grytor och gratänger smakar bättre när det är svalare ute.
Detta är en supersmidig kycklinggratäng som sköter sig själv i ugnen.
Kycklinggratäng för 6 personer:
1 kilo kycklingfile
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk koncentrerad kycklingfond
3-4 msk ajvar ( mild eller stark efter smak & tycke)
Salt & peppar
Serveras med ris eller en god sallad
Gör din kycklinggratäng så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Lägg de tinade filéerna i en ugnssäker form.
Rör ihop grädde, crème fracihe, fond, ajvar + salt & peppar i en skål. Vänd över filéerna.
Jag la lite extra ajvar på toppen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills filéerna är genomstekta.
Smaklig spis.
Ja idag är ett märkligt väder. Jag letade upp ett recept på pizzabullar hos dig och har precis satt igång att baka 🙂 Det ska med på utflykt imorn.
http://www.lotte4.blogspot.se
Härligt 🙂
Sitter precis och planerar mat för veckan, ligger lite efter i rutinerna efter semestern hehe
Din blogg är grym och bjuder på så otroligt mycket bra recept! Tack tack tack 🙂
Gulle du 🙂 Vad roligt höra.
kan man ha fläskfile
Man kan ha vad man vill.
Åh vad gott det ser ut, den måste jag testa till helgen. Du delar alltid med dig av så goda recept så nu tänkte jag tipsa dig om min favorit i efterätter.
Snabbt, enkelt och gott.
http://nouw.com/henrikahenningor/mork-chokladmousse-med-touch-of-mint-25108818
Kram Henrika
Det här blev kvällens middag :).
Jättegott och enkelt.
Tack för all inspiration!
Hej, kan man ha något annat istället för fond? Eller kanske skippa helt?
Så gott! Din blogg är vår familjs kokbok ☺
Tack för alla fina recept och en massa inspiration!
Gjorde detta i torsdags, det var så smidigt att bara låta det sköta sig själv i ugnen! Det var jättegott!
Nu ska jag göra matlådor (kyckling igen) åt mig och sambon, men det blir nog något annat från dina recept.
Tack för bästa bloggen!