Hej där,
Förra veckan kokade jag en urgod jordgubbssylt. Att göra egen sylt är både busenkelt & roligt. Det finns så mycket olika sorter man kan prova, och jag har planerat att koka flera omgångar i sommar. Det är också en jättekul gå-bort-present att fylla en korg med ost, kex & hemkokta marmelader. Tipselitips
Min jordgubbssylt som jag kokade gjorde jag så här.
Det enda som behövs är detta:
2 liter jordgubbar
1 kilo syltsocker
Syltburk
Gör så här:
Skölj bären och skär i mindre bitar. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret. Koka upp och låt sjuda i några minuter, ta efter hand bort skummet. Jag mosade lätt jordgubbarna med en gaffel, men ville inte mixa dem helt släta. Häll upp dem i rena syltburkar och låt svalna.
För er som vill se så finns även en film här nedan,
som jag har gjort i samarbete med Dansukker.
Och för fler goda & enkla recept så hittar ni deras hemsida HÄR
Hur länge håller sylten om man gör den själv?
Rätt länge 😀 Men exakt hur länge vet jag inte.
Går inte frysa sådant va?
Sylten kan man frysa. Bra att göra en laddning, bara att ta upp när den är slut:-))