Dåligt väder i sommar? Var inte ledsna. Baka något roligt & gott istället.
Dessa små strösselkakor blir alltid uppskattade, och är busenkla att baka.
Det här behöver du till strösselkakor:
1 dl strössel
225 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl strössel till garnering
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på 3 och rulla ut till längre, och skär ut cirka 40 stycken kakor.
Rulla dem sedan till bollar och doppa i strössel, och lägg ut på bakplåt med ugnspapper. Tryck dem lätt med en gaffel
Ställ sedan in dem i mitten på ugnen och grädda dem tills de får vacker färg.
Cirka 8-11 minuter, låt svalna något innan du tar loss dem.
Fungerar utmärkt att frysa in. Prova även med chokladströssel- gottigottgott!
Tack så mycket för tipset!! 🙂 Så goda dom ser ut 😀
Hade vart kul o få lite tips för glutenfritt! Jag själv o några i min familj är glutenintoleranta, så hade gärna fått tips på det! 🙂
Gillar att dina recept är goda och enkla!?