Välkommen Tisdag,
Idag var det mycket svalare ute och då tänker jag genast soppor eller grytor. Mums
Denna Tex Mex grytan gillas av alla i familjen. Och vill du servera den med ris, så minska på mängden vatten & vill du servera den som soppa ökar du mängden.
Önskar ni mindre hetta, skrapa bort frökapslar från chilin, det är där hettan sitter.
Det här behöver du till 5-6 personer:
600 gram nötfärs
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd chili
2 vitlök
10 klyftade körsbärstomater
2 burk med krossade tomater ( passerade går bra om man inte vill ha bitar )
12 dl vatten
2 msk chilisås
3 msk med oxfond
1 – 2 msk med kinesisk soya
1 burk med majs
salt & peppar
cayennepeppar
Tacokrydda efter smak och tycke ( jag hade en påse)
Servera med en klick creme fraiche
Gör din TexMexsoppa så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja, finhacka löken och fräs den glansig. Pressa ner två vitlöksklyftor och den finhackade chilin rör om. Vänd ner färsen och bryn den klart, vänd ner tomatkrossen, vatten, soya, fond, majs, chilisås, och låt allt sjuda upp. Och puttra i 20 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar, cayenne och tacokrydda.
Smaklig måltid
Mums.Ser gott ut. I går gjorde jag dina kladdkakemuffins. Mmmm gick åt i ett nafs.. 🙂
Hej. Du som är så bra på att kombinera smak och gott. Kan du inte göra något viktväktaranpassat? ?