Denna ljuvligt goda kaka som går att variera i all evighet: kolasnitten
De är blandannat goda att baka med daim, schweizernötschoklad, lakritschoklad & dumle. Denna gången provade jag med center….
Försvinnande gott, och fungerar utmärkt att frysa in.
Det här behöver du till snittkakorna:
220 gram smör
5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 rullar med center
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på 3 och rulla ut till länger.
Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna placera godiset av en 1 rulle på varje längd . Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Galet goda!
Hej Jenny!
Är detta samma ingredienser som till de chokladsnittarna fyllda med nougat bortsett från kakaon?
Tacksam för svar 🙂
Jajamän 🙂
Kanon! Tack så mycket 🙂
Jag brukar göra dem med smarties i 😀 Underbart!
Ser ruskigt gott ut!
Hur förvarar jag bäst? om jag inte vill frysa dom?
Burk med tätslutande lock? Vill ha dom krispiga men ändå krämiga i mitten ?
MEN DRÖMMEN!!! Måste prova att baka dessa fast sockerfria till helgen, då vi är bortbjudna på midsommar men det bjuds på kladdkaka, som jag inte äter. Så taggad jag blev på att baka nu!
Mums vad goda kakor!
Dessa har dottern och jag bakat och de blev underbart goda.?
dom va jätte goda?
Mums…otroligt goda,,,,funkar lika bra med nutellla om ni önskar variation! fin sommar ! /Mvh Maria
Hej Jenny! Ca hur många snittar blir det?