En krämig currygryta med räkor.
Den är så vansinnigt god, gillar du skaldjur så måste du prova.
Det här behöver du till 4 portioner :
1 kg oskalade räkor ( XL )
smör
1 finhackad schalottenlök
2 tsk gul curry
4 dl creme fraiche
1/2- 1 dl vatten
salt
lite cayennepeppar
Serveras med kokt pasta
Gör så här:
Kokar pastan enligt anvisningar på förpackning,
skala räkorna och lägg åt sidan under tiden du gör grytbasen.
Hetta upp smör och fräs den finhackade schalottenlöken, tillsamman med curryn. Doftar ljuvligt.
Vänd ner crème fraîche och vatten, tillsätt önskad mängd vatten för din önskade konsistens på såsen.
När allt sjudit upp smakar du av med salt & peppar.
Ta bort från plattan och vänd ner ( de skalade) räkorna, de ska inte koka- utan bara bli genomvarma.
Serveras genast.
Åååh, vad gott det ser ut, måste spara receptet och testa 🙂
Detta ska testas! Tack för alla goa tips!
Åh har testat ett liknande recept som var supergott, dock var det äpplen i det så det är ett litet tips:)
Räkor är väl okej, men curry kan jag leva utan 😉
Det är en smaksättare jag bara inte klarar av. Tur att du har många andra bra recept jag kan pröva istället!
haha 😉 Det som är så gott
Jag kan också leva utan curry.
Kan man ersätta schalottenlök med ”vanlig” lök, dvs gul eller röd och kanske ta lite mindre om den är ”starkare” i smaken?
Visst kan man det 🙂
[…] tomater Tisdag Torskgratäng med dill & citron Onsdag Pastasås med bacon & svamp Torsdag Krämiga curryräkor Fredag Kycklinggratäng med extra […]
Oskalade räkor? Ska det verkligen vara det?
Man ska skala räkorna innan 🙂 men de är godare än de färdigskalade i lag
Fantastiskt god maträtt den gick hem hos hela familjen ?