Daimtårta med sommarsöta jordgubbar.
Bloggen finns även på instagram: @jennysmatblogg
Det här behöver du:
2 marängbottnar ( köpe-bottnar)
150 gram mjölkchoklad
1/4 dl vispgrädde
4 dl vispgrädde
3 dubbeldaim
( spara 1 daim till garnering )
1 liter jordgubbar
Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med 1/4 dl grädden, på svag värme & under omrörning. Bred ut chokladen över en marängbotten och ställ den svalt i kyl. Grovhacka daimen, vispa grädden fluffig och fast och vänd ner daimen till fyllningen. Spara ungefär 1 daim till dekorationen. Skiva 1/2 liter jordgubbar tunt, medan den andra halvan klyver du på mitten.
Ta fram marängbotten från kylen och bred över daimfyllningen över marängen & chokladen. Fördela ut de tunt skivade jordgubbarna och lägg på det andra maränglocket. Bred över ett tunt lager med daimfyllningen och fördela ut de resterande jordgubbarna & daimhacket.
Serveras genast! Galet gott.
Hej Jenny !
Åh ser underbart god ut och verkligen busenkelt recept ! Ska absolut testas ?
Tänkte tipsa dig om ett underbart gott och enkelt vegetariskt recept på min blogg.
Broccoli och blomkålsgratäng med vitlök och fetaost. marinascakecorner.blogg.se finns receptet .
Ha en trevlig kväll !
// Marina
Hur många räcker dajmtårtan till? Ser läcker ut!
måste man äta den direkt? Undrar om man kunde göra den till midsommar om den kan ligga i kylen ett par timmar?
Lägg ihop den precis innan servering.
Och det tar bara en tio minuter- en kvart…
Hej! Jag är jätte känslig mot grädde, även laktosfri tyvärr.. 🙁 Och det är specifikt just grädde av någon konstig anledning, inte alls så farligt med andra fettprodukter. Vanligtvis när det handlar om typ mat och så brukar jag byta ut vispgrädden mot matgrädde o lite så, vilket inte alls är lika farligt. Men det funkar ju inte riktigt när man ska baka.. Det går inte att göra någon slags Philadelphia-blandning istället för enbart grädde? Tänkte om du hade något bra tips på vad man kan ha istället? Kan ha lite grädde också, men inte alls mycket. Vad tror du? Någon idé? 🙂 Älskar förresten din blogg, har räddat många middagar!
Jag har gjort på philadelphia, creme fraiche och florsocker, vispas ihop till en kräm. Men det blir syrligt, hade till fyllning i tårta å jordgubbscheesecake crumble i glas 🙂
Hej Jenny! Den där tårtan ser galet god ut! Jag undrar om det är den stora mängden vispgrädde som ska värmas med mjölkchoklad eller lilla mängden? Vilken del ska vispas? Kram
en lilla delen 🙂
Hej!
Tack för en bra blogg. Testade att göra denna tårtan häromdagen. MUMS! Hur länge mår den bra i kylen?
[…] Daimtårta med jordgubbar […]
Gjorde den här till midsommar igår och den blev SÅ god och väldigt väldigt uppskattad.
Gjorde den idag till gubbens födelsedag. Blev en riktig hit, gick åt som smör i solsken ☀ Mums vad god den var! Kommer göra den fler gånger!
Av alla recept jag testat från din blogg (och det är många, många!) tror jag att detta är det allra godaste – och enklaste! Det blir en makalöst god tårta på nolltid. En ren dröm!
Hur många räcker tårtan till?? Tacksam för svar då jag ska göra den imon 🙂
Gissar 10 stycken. Den ska göras precis innan servering. 🙂
Måste göra denna till dotterns två kalas på lördag! Låter ju supergott. Kan man förbereda chokladen innan och lägga på marängen? Så man inte behöver stå med det när gästerna har kommit ??
Hej! Kan man byta ut jordgubbarna mot blåbär eller hallon, nu så säsongen börjar vata slut?
Eller tror du de fungerar med frusna jordgubbar? Mvh
Jag provade att göra din Dajmtårta till fredagsfikat på jobbet för några veckor sedan. Jobbarkompisarna pratar fortfarande om hur god den var och jag håller med. ?
Va roligt att höra.
🙂
Tänkte göra denna till midsommar i morgon och undrar ifall man kan göra choklad delen antingen idag eller imorgon bitti? Och sedan göra grädden och allt de där när den ska serveras? Tacksam för svar 🙂
Jag tycker du bör göra den precis innan den ska serveras.