Nyttigare kakor, går det?
Jodå, och då får man unna sig två kakor till kaffet. Mums.
Det här behöver du till 12 kakor :
2 dl havregryn
1 1/2 – 2 dl jordnötssmör ( osötad & ekologisk )
1 dl grovhackade jordnötter
1 1/2 dl russin
1 dl hackade valnötter
2 msk kokosflingor
3 msk linfrön
2 äggvitor
2 msk honung
Topping: 150 gram mörk kvalitets choklad
3-4 msk jordnötssmör ( osötad )
Gör så här:
Ställ ugnen på 130 grader.
Rör ihop alla ingredienserna i en skål, platta ut på en bakplåt eller ugnsform, klädd med bakplåtspapper.
Kakan ska bli ungefär 15*20 cm. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna något. Smält chokladen och bred över kakan, värm upp ett jordnötssmör och fördela ut lite jordnötssmör över chokladen. Med hjälp av en tandpetare eller gaffel gör du ett snyggt mönster, genom att dra streck över toppingen. Låt svalna & skär lagom stora bitar. Klä in varje bit i bakplåtspapper eller plastfolie och förvaras i kylskåp.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Just nu är det REA på denna grymma dusch-hyllan. Bara 351 : – Klicka här:
Så smarrigt måste provas, en liten fråga bara tror du dom blir bra utan russin
Vilket gott och bra recept, det ska testas! Perfekt när äggvitorna kan komma till användning – dom har en tendens att bara ligga kvar i en burk i kyken annars till dom slutligen åker i vasken 🙁
kylen ska det ju stå alltså… ingen annan konstig plats 😉
Åh vad glad jag blir av nyttigare bakverk, älskar din blogg men blir rund som en boll av alla goda bakverk?
Hur länge klara de sig i frysen? tänkte ta med till jobbet på måndag eftersom både laktos och gluten kollegor kan äta dem. Tänkte göra dem innan helgen…