Chokladbollstårta fylld med cheesecakekräm

Detta är en tårta som uppskattas av både stora som små. Chokladbollstårtan här på sajten har blivit väldigt uppskattad, så jag tänkte att det var dags att piffa upp med en ny variant. Detta är en rolig & smarrig kaka med krämig fyllning inuti, som smakar blåbärscheesecake! Underbart god, om jag får säga det själv.

IMG_2148

Denna tårtan går finfint att förbereda redan kvällen innan.

Chokladbollssmeten:
300 gram smör
12 dl havregryn
4 dl florsocker
1 nypa salt
3 msk kallt kaffe
3 msk kakao
3/4 dl oboy
75 gram smält choklad

Fyllning:
2 dl vispad grädde ( den ska vara hårt vispad )
200 gram färskost
1 1/2 dl blåbär
1 dl florsocker

Gör så här: 
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme. Ta fram ett tårtfat & en rund springform, använd inte botten. Ställ formen i mitten på tårtfatet ( spänn spännet som om du hade haft en botten i) Tryck ut ungefär 2/3 av chokladbollssmeten som om du hade bakat en paj. Gör sedan cheesecakefyllningen.
Vispa grädden hårt, vispa ner färskost, bär & florsocker och fyll skalet med. Spänn upp och ta bort springformen.
Ta fram ett bakplåtspapper och tryck ut ett runt lock av resten av chokladbollssmeten. Lyft upp och placera över tårtan som ett lock, tryck ihop med pajen försiktigt, och strössla sedan över strössel, kokos eller pärlsocker.

Klart! Förvaras i Kylskåp

 IMG_2113IMG_2121

1
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
8 år sedan

Ska den förvaras i frys som en vanlig chresecake?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
8 år sedan

Förvaras i kyl 🙂

Simone
8 år sedan

Hej ? Kan man göra den dagen innan? O jag undrar om de inte går sönder när man tryckt ut smeten i springformen och sen ska ta bort den?

jennysmatblogg
Reply to  Simone
8 år sedan

Absolut. Jag lossade den lätt med en kniv, lossnade lätt 🙂

Flisan
8 år sedan

Ska det vara 75 g smält choklad eller ska det vara smält smör som det står i receptet?

Rose-marie Gerhardsson
Reply to  Flisan
7 år sedan

Ska man smälta smöret eller ska det va rumstempererat?

jennysmatblogg
Reply to  Rose-marie Gerhardsson
7 år sedan

Rumstemperatur 🙂

Lydia
8 år sedan

Ljus eller mörk choklad? Vilket ska det vara?

jennysmatblogg
Reply to  Lydia
8 år sedan

Vilken man gillar bäst 🙂

Malin
8 år sedan

Jag gjorde flera olika tårtor till sonens ettårskalas och den här blev allas favorit och snackisen på kalaset. Jag fick en halv tårta över och det gick alldeles utmärkt att frysa in resterna. Den var lika god som nygjord när jag tog upp den ur frysen. Tack för ett toppenrecept!

Madelaine
8 år sedan

Jag blev faktiskt inte så nöjd över resultatet. Jag har bakat och lagat många av dina recept och blir alltid supernöjd, men denna tårta var ingen hit hos oss och den blev inte lika fin som din. Tack för en bra matblogg!

7 år sedan

[…] Fylld chokladbollstårta […]

Nästa inlägg

Hembakade Energibars

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x