Söndag och veckomatsedel. Jeeeey!
Måndag Pannkakor ( veganska )
Tisdag Fetaostlax med rostade pinjenötter
Onsdag Öländsk lufsa
Torsdag Currystoganoff med ris
Fredag Kyckling i citronsås
Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
1 vitlöksklyfta
1 lite gullök
smör
2 1/2 dl vatten
2 1/2 msk konc. kycklingfond
2 1/2 dl vispgrädde
Skalet av 1 citron
ev. lite pressad citronsaft
salt & peppar
ljus maizena redning
färsk organo
Serveras med ris eller pasta
Gör så här:
Riv lök och vitlök och fräs glansig i smör, tillsätt vatten och fond. Riv ner citronskalet och låt sjuda tills halva vätskan kokat bort. Stek under tiden kycklingen. När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden, smaka av med salt & peppar och ev en skvätt citronsaft. Red av såsen till önskad konsistens med ljus maizena.
Innan servering Skiva upp citronen och strö över färsk oregano.
Och så något gott till kaffet: Björnbärsbakelser
Till 4 stycken :
4 smördegsplattor
1 dl marmelad / fast sylt
1 äggula
Florsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram de upptinade smörplattorna och fördela sylten i mitten på plattorna. Vik på mitten och pensla med uppvispat ägg. Fäst kanterna med hjälp av att trycka ihop kanterna med en gaffel. Grädda tills de fått en vacker gyllene färg.
Pudra över florsocker.
Servera genast
Kyckling i citronsås lät otroligt gott! 🙂 Tack för alla tips! Det har räddat många middagar här hemma 😀
Lagade kycklingen ikväll, väldigt gott. La filéerna i en form när jag stekt på dom, la på lite mozzarella som fanns i kylen, hällde sen över såsen och körde klart i ugnen.