För oss är detta gårdagens efterrätt. För er kanske dagens?
En fluffig krämig och god dumlemousse med chokladkross & kolakräm.
Det här behöver du till 6-8 portioner:
150 gram hackad mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
250 gram kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 burk med karamelliserad mjölk
Topping:
Dumlekolor
Gör så här:
Hacka chokladen rätt smått.
Vispa grädden luftig, vispa/ rör ner kvarg, florsocker & vaniljsocker.
Vänd ner all choklad, och ringla försiktigt ner ett några msk av den karamelliserade mjölken. Gärna så det blir ett snyggt mönster. Klicka en msk kolakräm i portionsglasen och fyll upp med moussen. Toppa med en skivad dumlekola på varje.
Klart att servera.
Ska kan. Mjölken kokas innan?
Karamelliserad mjölk är kokt Elin:-)
Åh så gott det ser ut? Som allt du gör! Kan man ha denna som tårtfyllning? Kanske tillsammans med hallonmousse och passionmousse eller fläder?
Låter jättegott. Så det kan man säkert.
Åh det ser spännande ut! Måste prova någon gång! Idag ska dock prova göra citronpaj som jag råkade hitta på din blogg ☺
🙂
Mums, låter gott! Men använder man alltså inte hela burken karamelliserad mjölk utan bara några matskedar?
Typ halva burken 🙂
Hur långt i förväg kan man gör denna? Klarar den sig en stund i kylskåp? Typ 3 timmar?
Ser supergott ut!
Men shit så gott det låter! ?
Är det naturell kvarg eller vanilj?
Jag hade natruell, men vill man ha sötare så funkar vanilj också bra 🙂
Vad är det för kolakräm som ska i?
Det är den karamelliserade mjölken 🙂
Kokar man den kondenserade mjölken? Hur länge och gör man det i burken?
Kan man göra denna dagen innan den ska serveras eller blir den blaskig?
Jag bruka röra ihop dem kvällen innan, inga problem.
Lägger du upp dem i portiosskålar då eller har dem i bunke och lägger upp innan de ska serveras? Vi gifter oss på lördag och tänkte förbereda på fredagen. Vill inte att det ska bli rinnigt. Mvh Cilla