Här kommer löjligt enkla & goda minipajer bakade på smördeg. Passar lika bra till buffeen, kräftskivan eller midsommar. Går lika bra med vilken ost som helst, men gärna en lagrad.
Ta ut smördegen i tid så att den hinner tina.
Till 6 små ostpajer.
6 st fyrkantiga smördegsplattor
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl riven valfri ost
salt & peppar
dofta över lite cayennepeppar
tomat
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Tryck ner smördegen i ett smort muffinsjärn ( eller aluminiumformer )
Vispa ihop äggen och pensla smördegen. Riv ner osten i äggblandningen och vänd ner grädden. Vispa ihop och krydda med salt & peppar & lite cayennepeppar.
Fördela ut fyllningen i minpajerna och toppa med en skivad körsbärstomat.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 – 15 minuter.
Låt svalna innan du försiktigt med hjälp av en vass kniv lossar på dem.
Kan serveras både ljumna & kalla
Läser ikapp flera inlägg som jag missat, alltid roligt att läsa alla dina fina recept och bilder från hemmet. Såg receptet på Ryttarkaka, tror de var de första långpannekakorna jag gjorde när jag började baka på 80-talet. Bakar alltid min mammas recept, där heter de kokosrutor, men i stort sett samma recept. Uppskattas av alla och bra att ha i frysen när man får fikagäster! Brukar inte fråga om var du köpt saker och ting, men i inlägget från den 5/4 Tisdagsbukett (eller var det Tisdagsblommor?) så skulle jag så väldigt gärna vilja veta var du köpt den fina vita kannan/vasen som buketten står i? Kram och tack på förhand!
? från blomsterlandet
Åh, Blomsterlandet, tack snälla du för svaret!
Riktigt kul/intressant att kolla in din sida.
Gör detta varje kväll när man klarat av allt annat som jobb, mat, lek med lillan, promenad, vuxen prat med kärleken min (maken)…ja helt enkelt det som hör vardagen till!
(men vad skönt det är med vardagen ändå?)
Du är riktigt grym på det du gör så fortsätt att vara den du är.
Undrar bara över receptet på mini pajerna, skall grädden vara vispad eller inte när den skall ner i smördegen???
Allt det bästa till dig…
?
Den ska inte vara vispad, utan bara röras ihop med osten.
Vad glad jag blir att du gillar sidan 😀
Allt det bästa till dig också!
Kram
Hej hej!? undrar över smördegen. Hur många förpackningar går de åt? Köper sällan smördeg och vet inte hur mkt de är.
Jag tror det är 10 st i en förpackning.
[…] ugnsform, att servera till något godare kött? Det var min fundering och jag fick tips från Jennys matblogg. Tog lite vad jag hade hemma och det blev såhär till oss […]
Går dessa att göra dagen innan? Kan man förvara dem i kylen över natten tänkte jag?
Hälsningar Lovisa
De är godast att göra samma dag 🙂
[…] Urgoda mini-västerbottenpajer, recept finns HÄR […]
Gjorde dessa till midsommarbuffén. SÅ goda. Tack snälla du för all
matinspiration och alla goda recept.
Hejsan, tänkte göra dessa västerbott.minisar till påsk…det står vänd ner grädden, ska den vara vispad eller flytande?
//Synnöve
Flytande 🙂
Sitter och läser igenom receptet och förstår inte riktigt hur du menar.
Det står: Vispa ihop äggen och pensla smördegen. Riv ner osten i äggblandningen och vänd ner grädden.
Ska man först pensla degen och sen riva ner osten i skålen med det som är kvar utav äggen?
Ja precis 🙂