Gutenmorgen,
Vi startar dagen med en veckomatsedel. Imorgon är det annandag påsk, en del kommer äta påskmatsrester och en del vill laga något annat. Och här kommer mina förslag på en god vecka
Måndag Vitlöksdoftande linsgryta
Tisdag Dillstuvad potatis med panerad torsk
Onsdag Krämig carbonara med kyckling & bacon
Torsdag Italiensk köttfärspaj
Fredag Hemlagade hamburgare med egen dressing
Det här behöver du till 5-6 burgare
500- 600 gram nötfärs
1 msk oxfond
1 msk barbequesås
salt & peppar
Dressingen:
1 dl creme fraiche
4 msk majonäs
4 msk bostongurka
1 msk ketchup
1 msk chilisås
1 tsk senap
salt
Serveras med pommes
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till dressingen och ställ kallt. Rör sedan ihop alla ingredienser till burgarna,
Och forma till 5- 6 burgare för hand eller med hamburgerpress. Stek dem på varje sida i några minuter och serveras sedan i bröd med tillbehör och dressing.
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Oreobiskvier
Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning:
200 gram rumsvarmt smör
100 gram philadelphiaost
1/2 dl florsocker
150 gram oreo
2-3 oreo till garnering
Garnering: 300 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost, rör dem klumpfritt, vänd ner florsocker och rör ut. Hacka ner oreo och blanda ihop med smörblandningen. Smält under tiden chokladen, över vattenbad eller i micron. Låt chokladen svalna något innan du börjar chokladdoppa biskvierna. Annars är risken att chokladen rinner av. När alla biskvier är chokladdoppade kan du grovhacka oreo och toppa biskvierna med.
Ser gott ut..
Dillstuvad potatis är verkligen så himla gott!!