Godmorgon från ett riktigt soligt öland.
Jag får bjuda er på en goding från förra veckan, då mitt kort till kameran alldeles nyss gav upp. Typiskt då jag hade ett gäng trevliga maträtter på kortet. Men det blir att åka ner till Borgholm och köpa nytt snart, och vi ska handla påskliljor till blomsterlådorna. Idag blir det härligt att fixa i trädgården. Hoppas solen lyser på er också, vart i landet ni nu befinner er.
Detta är en klassiker från 80-talet. Vi åt den ofta när jag växte upp.
Jag har förnyat den lite och så här lagar jag den idag 🙂
Hawaiikassler för 5-6 personer :
600 gram kassler
1 stor burk ananasringar
15 champinjoner
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk chilisås
riven ost
Serveras med ris
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, putsa kasslern och skär upp i tunna skivor.
Varvar kassler och ananasringar i en ugnssäker form. Klyfta svampen och lägg i formen. Vispa ihop grädde, crème fraîche och chilisås och fördela ut över svampen. Riv över en god lagrad ost och gratinera i 15-20 minuter i ugnen tills allt har fått en vacker färg.
Önskar dig en riktigt fin och härlig påsk Jenny!
Kram
Inredningshjälpen/Anette
[…] Hawaiikassler ( från Jennys […]
Du försteker inget innan,tänkte kasslern eller svampen ?