Våffeldagen idag

 

Det är inte bara långfredag & trandagen idag utan även våffeldagen.
Här är mitt bästa recept på frasiga våfflor.

våfflor

Jag brukar göra en ganska stor smet, eftersom vi är så många här hemma.
Så Ni kan om ni vill halvera ingredienserna :

4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör

Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och nästan allt smör. ( Spara lite till gräddningen)  Vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.

 Hemligheten till de goda våfflor är bubbelvatten i smeten, och att använda smör när man gräddar våfflorna.
Även låta våfflorna gräddas ganska länge. Då blir de riktigt frasiga och goda

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Älskar dessa matdagar 😀 Vad tillför det kolsyrade vattnet? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Josefin Ogarp
8 år sedan

Kripsighet 🙂

Lisa
8 år sedan

När ska man hälla i de smälta smöret? :p

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
8 år sedan

sist 🙂

8 år sedan

Smarrigt!! Det var Våffelfrukost här hemma också – gott gott!

Hoppas du får en härlig långfredag och påsk!

Mia
8 år sedan

Men det går bra med vanligt vatten också?
Vet du på ett ungefär hur många våfflor det blir på din smet?
Tack för bra blogg och Glad påsk!

Elin
Reply to  Mia
8 år sedan

Eftersom det är krispighet som vattnet tillför i våfflorna fungerar inte vanligt vatten. Det är ju kolsyran som ger krispigheten.

8 år sedan

Jag gjorde dessa och det var verkligen supergoda!

Nästa inlägg

I natt kom tranan på besök

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x