Det är inte bara långfredag & trandagen idag utan även våffeldagen.
Här är mitt bästa recept på frasiga våfflor.
Jag brukar göra en ganska stor smet, eftersom vi är så många här hemma.
Så Ni kan om ni vill halvera ingredienserna :
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör
Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och nästan allt smör. ( Spara lite till gräddningen) Vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.
Hemligheten till de goda våfflor är bubbelvatten i smeten, och att använda smör när man gräddar våfflorna.
Även låta våfflorna gräddas ganska länge. Då blir de riktigt frasiga och goda
Älskar dessa matdagar 😀 Vad tillför det kolsyrade vattnet? 🙂
Kripsighet 🙂
När ska man hälla i de smälta smöret? :p
sist 🙂
Smarrigt!! Det var Våffelfrukost här hemma också – gott gott!
Hoppas du får en härlig långfredag och påsk!
Men det går bra med vanligt vatten också?
Vet du på ett ungefär hur många våfflor det blir på din smet?
Tack för bra blogg och Glad påsk!
Eftersom det är krispighet som vattnet tillför i våfflorna fungerar inte vanligt vatten. Det är ju kolsyran som ger krispigheten.
Jag gjorde dessa och det var verkligen supergoda!