Nu var det alldeles för länge sedan vi lagade gratäng här hemma. Så igår var det dags igen.
En lchf-varaint och för er som önskar fler LCHF recept så finns de HÄR
Det här behöver du :
200 gram färsk broccoli
300 gram kassler
2 1/2 dl creme fracihe
2 dl vispgrädde
1 smulad ädelost ( triangel )
10 körsbärstomater
2 dl riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Tvätta och klyfta broccolin i en skål, skär kasslern i strimlor och rör ihop med crème fraîche och grädde. Smula ner ädelosten och vänd ner allt i en ugnsfast form. Fördela ut tomater & riven ost.
Gratinera i ugnen i cirka 15-20 minuter.
Smaklig spis.
Vad gott det ser ut!
Hej! Ville bara kika in och säga att jag ÄLSKAR din blogg och alla dina tips och recept! Uppskattas mycket ? KRAM
Du tipsar hit och dit med måsten till påskbordet. Vore kul att läsa ett inlägg om vad ni ska ha!:)
Det finns ett inlägg längre bak om vad vi brukar ha 🙂 Vi har som ett litet julbord
Räkcheesecake, omelett, Västerbottenpaj, ägghalvor, olika sorters sill, lax, janssons, köttbullar, korv.
Det är väl det klassiska på vårt påskbord, i år är vi hembjudna till svärmor. Får se vad hon bjuder på för gott 😀
Åhhh detta får blir morgondagens middag:) Lagade din tacopaj förra helgen som var gudomlig!
Tack för en bra matblogg!
Hej!
Recepten verkar kanon, men tycker inte om ädelost.
Har du någon ide på vad man kan ta istället.
en msk chilisås 🙂
Hej.
Är receptet beräknat till 4personer?
Tänkte bjuda på detta på mitt kalas när jag fyller år. Kan man förbereda allt dagen innan och gratinera den dagen efter?
Mvh Jenny
Det beror på hur mycket man äter.
Jag hade nog dubblat ingredienserna om ni är 4 personer 🙂
Vill säga jag älskar din blogg
<3
Kan när säga.. detta recept var gudomligt!!! Super gott!! Och kanon lätt att göra! Tusen tack
Denna gratäng är den bästa jag ätit! Makalöst bra och ändå innehåller den inga kryddor!