För att översätta recepten till finska, danska, norska eller engelska klicka på den gula knappen längre ner till höger på skärmen.
Hoppas ni haft en fin tisdag så här långt. Här har dagen varit fullbokad och stressig fast ändå bra. Jag åt godaste middagen på länge idag innan jag kilade iväg på utvecklingssamtal ( recept kommer i morgon ) Och nu innan det är läxläsningen med barnen ville jag tipsa om en god efterrätt till helgen. Jag blev inspirerade av tidningen hembakat, jag gjorde min egna grund till kladdkakan.
Gillar ni kokos så kommer ni gilla denna! Missa inte att följa mig på instagram : @jennysmatblogg för fler uppdateringar
Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
Bountytopping
200 gram kokosflingor
1 burk kondenserad sötad mjölk
200 gram mörk choklad
1 msk kokosflingor
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen. Gärna i fyra timmar innan servering.
Blanda ihop kondenserad mjölk & koksflingor. Och bred ut detta över kakan. Smält chokladen och strö över kokosen. Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar och bjuder på.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så dagens tips! Dessa kylväskor är såååå snygga.
Villhöver typ en i varje färg. Men jag hejdade mig och köpte med mig den turkosa hem. Vilken tycker ni är snyggast? Du hittar dem HÄR
Ska det verkligen bara vara 1 msk kokosflingor i toppingen?
ja till över chokladen 1 msk , men vill du ha mer så toppa med mer.
Aha! Missade att det stod 200g längre upp 😉 tack!
Å herregud! Denna måste jag göra! 😛
Inget salt i kladdkakan?
Visst kan man ha en nypa salt i 🙂
Hej ! Ska man koka den kondenserade mjölken ? Eller är det bara att öppna burken å blanda i hop med kokos ? Mvh
Hej ! Ska man koka den kondenserade mjölken ? Eller är det bara att öppna burken och blanda ihop med kokos ? Mvh
Den ska inte kokas 🙂
Ska den svalna i fyra timmar innan man lägger på kokos och chokladen? eller kan man lägga på den efter att kakan svalnat i ca 1 timme??
Bakat idag??
Hej! Tack för jättebra recept, denna kladdkaka vart supergod!! 😀 En undran, går den att frysa in?
Vad roligt 🙂
Visst går den frysa.
Trevlig kväll
God men faktiskt lite väl mäktig.
Första gången i livet det var svårt att äta upp en efterrätt 🙂
Jag undrar över hållbarheten för kondenserad mjölk, jag råkade köpa fel häromdagen och har nu en öppnad sådan hemma, så min fråga är hur länge den håller sig, den har varit i en tättslutande burk i ca en vecka. Blev så glad när jag hittade detta recept och kan använda den. 🙂
Det är så mycket socker i mjölken så jag tror absolut att den funkar 🙂
Översättningen till finska av Google Translate är tyvärr inte så lyckad. Men kladdkakan verkar vara en favorit!
Vilken mörk choklad använder du dig av? 🙂
Lindts 🙂
[…] Recept och bild är lånat från Jennys matblogg, där du hittar mängder av himmelska efterrätter. Klicka här för att komma till hennes fina receptsida. […]
[…] Recept och bild är lånat från Jennys matblogg, där du hittar mängder av himmelska efterrätter. Klicka här för att komma till hennes fina receptsida. […]
Undrar med, ska den svalna i 4 timmar innan man brer över kokosen och smälta chokladen??
Det bästa är att låta den svalna innan man brer på toppingen 🙂
Iallafall i tre timmar.Och servera den efter fyra
[…] Recept och bild är lånat från Jennys matblogg, där du hittar mängder av himmelska efterrätter. Klicka här för att komma till hennes fina receptsida. […]
Hej, kan man göra kakan dagen innan man ska servera den? Ser jättegod ut förresten! 🙂
Hej! Går denna att göra i långpanna? Och tror du då det räcker att dubbla receptet? 🙂
Jag har aldrig provat, så jag vet inte några mått 🙂 Men klart att det måste funka.
Kondenserad mjölk, inte karamelliserad då??
Precis 🙂
Jag tog flingsalt istället för kokos på toppen blev en hit på jobbet
Har du testat den med glutenfritt mjöl? Tänker om man ska ha samma mängd eller mer….