En busenkel efterrätt som alltid blir lika uppskattad. Blåbären går att byta ut mot hallon, jordgubbar eller björnbär.
Funkar superbra att förbereda kvällen innan. Inspiration hittade jag på Ica.se men ändrade om lite efter det jag hade hemma. Och istället för för att bjuda på den i långpanna så serverade jag i portionsglas.
Följ mig gärna på instagram: @jennysmatblogg & Facebook
för fler mat- & bakrecept!
Jag bakade mina med en botten av havrekakor. Digestiv fungerar lika bra.
Det här behöver du till 4-5 portioner:
100 gram te.x havrekakor
30 gram smält smör
Fyllningen:
300 gram mascarpone
1/2 skal av riven citron
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
Blåbärstopping:
200 gram blåbär ( går bra med frysta )
4 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Krossa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Fördela ut i glas / eller portionsformar.
Vispa grädden luftig och vänd ner mascarpone, crème fraîche, florsocker, citronskal och rör ihop till en krämig härlig smet. Och lägg detta över kakbotten. Värm sedan upp blåbären i en kastrull. ( Spara några till garnering ) Låt blåbären i kastrullen sjuda upp tillsammans med socker och vaniljsocker. Mosa ihop allt med en gaffel, när de sjudit upp så silar du bort blåbärsskalen och ställer in saften/ krämen i kylskåp tills den svalnat ( så här långt kan du förbereda redan dagen innan) Precis innan servering så häller du över blåbärskrämen och toppar med blåbär.
Smaklig spis!
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så ett litet tips så här innan helgen, äääälskar dessa för de är så gosiga.
Just nu är priset bara 179 :- Är det inte ett klipp så säg. KLICKA HÄR
WOOOOOW! Måste prova att göra om detta till ett sockerfritt recept och göra sådana hemma 😀
Men oj va gott, detta måste bli minst en gång under påskhelgen, mums.
Tack för en underbar mat- och inredningsblogg.
Hej Jenny!
Tack för en toppenhärlig blogg?Funkar det att ersätta mascarponen men något annat då jag är allergisk?
Med vänlig hälsning, Malin
🙂 Philadelphia eller annan färskost?
Tål inte ost så det blir svårt med det?
Laktosfri kvarg funkar utmärkt!
Blir att prova! Ser jättegott ut 😉
http://frifrakt.nu
Hej hur många portionsglas fick du ut med det receptet
Fyra 🙂 Men provsmakade en innan servering.
Lite tips på var du köper alla fina servering glas
Second hand 🙂
Ser smarrigt ut. Gör det något att skippa citronskal? Allergi i släkten.
Nej det går bra 🙂
Om man förbereder dagen före, förvara i kyl el frys? Älskar din mat&bak blogg och jag hämtar massor med inspiration härifrån!:-)
Förbered dagen innan, men spara blåbärskrämen tills precis innan servering 😀
Förvaras i kylen
Om man gör dagen före, förvara o kyl el frys?
Älskar din blogg, hämtar massa mat&bak inspiration härifrån!???
Den måste inte stå i kylen. Du kan äta den med en gång ?
🙂
Ifall man gör samma dag, hur länge behöver det stå i kylen före servering?
Den måste inte stå i kylen. Du kan äta den med en gång 🙂
[…] Blåbär (älskar enkla efterrätter som man serverar i glas): Efterrätt med blåbär […]
Hej! Detta är en av min & sambos favorit efterrätter!! Verkligen supergod och så smidig att göra! Men ska ha kalas i helgen där vi är 10 st och undrar om du tror man kan göra den i en stor form istället för i portionsformar?
kan man säkert 🙂