Godmorgon.
Veckomatsedel för den kommande veckan.
Hoppas ni hittar några som passar, annars finner ni resten av veckomatsedlarna HÄR
Måndag: Vegetarisk pyttipanna
Tisdag: Pasta med lax- & kräftstjärtar
Onsdag: Korvsoppa med potatis
Torsdag: Ryssröra i mjukt bröd
Fredag: Italiensk köttfärspaj
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
2msk kallt vatten
125 grader smör
Fyllning:
400- 500 gram blandfärs
1 liten finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 1/2 dl creme fraiche ( paprika & chili hade jag)
1/2 burk med strimlade soltorkade tomater
1/2 burk gröna oliver
1 msk oxfond / köttfond
1 msk chilisås
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
Topping:
1 stor boll mozzarella
körsbärstomater
1/2 burk stora oliver
1/2 burk soltorkade tomater
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter.Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Hetta upp en stekpanna med smör fräs löken glansig, vänd ner färsen och stek den klar. Vänd i crème fraîche, soja, fond. Låt sjuda upp och sist vänder du ner oliver och strimlade soltorkade tomater. Fyll upp pajskalet med fyllningen ( blir det mycket vätska i botten av stekpannan kan du skippa just det) Skiva mozzarellan och strö över toppingen och ställ in i ugnen i cirka 30 – 35 minuter tills pajen fått vacker färg.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Drömmar
Cirka 20-22 st:
100 gram rumstempurerat smör
1/2 msk vaniljpulver
3 dl strösocker
1 dl rumstempurerad rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader, vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt oljan , och rör ihop mjöl och hjorthornsaltet innan du rör ner det i smeten.Rör samman till en smidig deg. Dela sedan i två olika högar och rulla cirka 20 Skär små mynt utan rullarna , och rulla sedan dessa till små bollar som du lägger på en ett ugnspapper på en plåt.
Och lägg inte kakorna för tätt, eftersom de flyter ut lite.
Grädda sedan kakorna i ca 20 minuter.
( Under gräddtiden , och då du öppnar ugnen kan det lukta lite starkt. Detta beror på Hjorthornsaltet
Låt drömmarna svalna innan du serverar dem, annars finns risk för att de smular sönder.
Så kul att testa några nya recept i veckan! Tack ?